Red Bull dneska nebyl k poražení, míní Hamilton

Red Bull dneska nebyl k poražení, míní Hamilton

Souboj týmových kolegů u Mercedesu v kvalifikaci na GP Japonska 2013 vyhrál Lewis Hamilton, který do nedělního závodu odstartuje ze třetí pozice. Čas Nica Rosberga stačil jen na šesté místo.

Větrnou kvalifikaci na Velkou cenu Japonska 2013 sice ovládl Red Bull, nicméně ani Mercedes nemusí být zklamaný. Lewis Hamilton se postaví společně s Romainem Grosjeanem do druhé řady hned za duo z Red Bullu a Nico Rosberg doplní svým šestým místem ve třetí řadě Felipeho Massu.

"Mám ze třetího místa na startovním roštu opravdu radost, tým tento víkend odvedl skvělou práci, takže všem děkuji za jejich tvrdou práci," říká potěšeně Lewis Hamilton. "Zdá se mi, že tady teď máme lepší balík, než jsme poslední dobou mívali. Auto se řídilo úplně parádně. Od včerejších tréninků se směr větru trošku změnil, což také lehce pozměnilo některé charakteristiky okruhu. Zdálo se, že máme najednou víc přilnavosti."

Podle mistra světa z roku 2008 už on ani tým nemohli udělat víc, aby red bully porazili. "Třetí místo je v kvalifikaci silným výsledkem, red bully dneska nebyly vůbec k poražení. Zítra bude klíčová práce s pneumatikami, takže doufejme, že dokážeme z čisté strany roštu dobře odstartovat. Pak už se jen uvidí, co ze třetího místa dokážeme s kluky vpředu udělat," uzavřel své tiskové prohlášení pozitivními slovy Brit.

Nico Rosberg je naproti tomu z výsledků kvalifikace zklamaný. "Bylo to dobré kolo a je k naštvání, když vystoupíte z auta a zjistíte, že mezera mezi vámi a vozy vpředu je tak malá," vysvětluje pilot své rozčarování. "Nastavení jsem víc zaměřil na zítřejší odpoledne, takže si celkem věřím v závodě, který bude hodně náročný na pneumatiky. Šesté místo není úplně špatnou pozicí pro start a já se budu snažit postupně nahnat nějaká místa. Kvalifikace vždycky vyžaduje jisté kompromisy, co se týče nastavení, ale už v Koreji jsme viděli, že mi všechno docela dobře vycházelo, dokud nedošlo k poškození křídla. Doufám, že se nám podařilo najít stejné vyvážení mezi kvalifikačním a závodním tempem i tento víkend," dodal Rosberg. 

Doporučujeme

Články odjinud