Red Bull chystá velký upgrade pro maďarskou grand prix

Red Bull chystá velký upgrade pro maďarskou grand prix

Stáj Red Bull chystá velká vylepšení pro závodní víkend na Hungaroringu. Chystaný upgrade by měl rakouskému týmu pomoci zmenšit ztrátu na silné duo Ferrari – Mercedes.

Podle pilota Red Bullu Daniele Ricciarda by se měly plánované úpravy týkat především zlepšení přítlaku monopostů rakouské stáje.

„Věřím, že pro Budapešť máme připraveno něco významného. Na Silverstonu, podobně jako v jiných závodech, postupujeme pouze po kouscích. V Maďarsku to ale bude něco jiného,“ řekl Ricciardo novinářům na Silverstonu.

Red Bull pro další práci na vývoji velmi povzbudil Ricciardův výsledek z rakouské grand prix, kde Australan dokázal dojet na třetím místě s nevelkou ztrátou na dvojici Valtteri Bottas, Sebastian Vettel. Podle Ricciarda byl výsledek z Red Bull Ringu ve vztahu ke skutečné rychlosti jeho vozu směrodatnější, než jeho vítězství v Baku.

Šéf týmu Christian Horner po závodním víkendu v Rakousku dokonce prohlásil, že Red Bull bude v pozdějších fázích sezóny schopný bojovat o vítězství v závodech proti vozům Ferrari a Mercedes.

„Pokud navážeme na náš výkon v Rakousku, budeme moci na trati bojovat s Mercedesem a Ferrari. Nejsme sice nyní reálně v boji o mistrovské tituly, na druhou stranu ale ještě můžeme dosáhnout velkých výsledků,“ myslí se Horner.

Podle Hornera pracuje jeho tým dobře a u monopostu RB13 je vidět „konstantní vývoj a progres“.

„Bylo skvělé vidět náš dobrý výkon na naší domácí trati, i když nám papírově neměla moc vyhovovat. V Rakousku to byl náš dosavadní nejlepší výkon v této sezóně,“ prohlásil Horner

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud