Red Bull chce uspíšit dokončení nového vozu

Red Bull chce uspíšit dokončení nového vozu

Rychlejší představení monopostu pro sezonu 2018 by měl zajistit, aby byli rudí býci lépe připraveni na první zimní testy.

Red Bull se běžně potýká s problémem, že na začátku sezony ztrácí a své manko dohání v pozdějších částech ročníku. Letošek není výjimkou, práce na vývoji monopostu RB13 zkomplikovaly problémy s kalibrací aerodynamického tunelu.

Z tohoto důvodu se Red Bull rozhodl svůj příští stroj uvést do provozu o pět dní dříve, než původně plánoval. Šéf týmu Christian Horner si od toho slibuje lepší vstup do sezony.

„Snažíme se o trochu dřívější představení vozu, abychom mohli přijet na první test a hned odjet 100 kol. Pro příští rok zůstávají pravidla relativně stabilní, a tak si lekce získané s RB13 můžeme přenést do vozu RB14. Samozřejmě doufáme, že se přes zimu zlepší výkonnost a spolehlivost motoru.

Dokázali jsme, že máme hodně konkurenceschopné šasi. Řekl bych, že zhruba od Maďarska jsme opravdu velmi silní. Takže jak říkám, pokud se nám povede přenést letošní zkušenosti do příštího roku, můžeme na tom být mnohem líp než letos v Melbourne, kde jsme ztráceli zhruba vteřinu na kolo,“ věří Horner. 

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud