Red Bull chce nastoupit do prvních testů už s novým vozem

Red Bull chce nastoupit do prvních testů už s novým vozem

Zatímco v minulých letech Red Bull odkládal debut nového monopostu do druhých předsezónních testů, aby měl více času na jeho vývoj, letos má jiný plán.

"Držíme se plánu na první test. Bude to hodně napjaté, abychom tam byli včas připraveni, ale takový je náš cíl," uvedl šéf týmu Christian Horner pro Autosport. "Zimní testy začneme bez oficiální prezentace, ale máme v úmyslu nasadit RB7 hned na začátku ve Valencii. Bude to těsné, ale s novým autem se zatím držíme plánu."

V uplynulých letech chtěl Red Bull strávit s novým autem co nejvíc času v aerodynamickém tunelu, proto jeho první nasazení odkládal. Letos s ním chce najet co nejvíc kilometrů na nových pneumatikách Pirelli, proto vše směřuje k debutu v prvních testech.

Představení se RB7, který bude evolucí mistrovského RB6, dočká také, ale s největší pravděpodobností až po prvních kilometrech na trati. "Naše plány a detaily o prezentaci potvrdíme brzy," dodal Horner.

Force India, HRT a Marussia Virgin oznámily, že v prvních testech ve Valencii mít nové vozy ještě nebudou. McLaren to zatím jen naznačil, ale nepotvrdil.

Doporučujeme

Články odjinud