Red Bull by měl být na rychlejších okruzích silnější

Čtyři body proto nejsou špatné.

V Grand Prix Monaka Red Bull nepotvrdil pozici druhého nejsilnějšího týmu, když Mark Webber dojel pátý a Sebastian Vettel po jezdecké chybě nedojel.

"S pátým místem jsme spokojeni. Zisk bodů je po obtížné kvalifikaci fajn. Dnes vpředu bojovalo více lidí než dříve, těchto pár bodů je proto pro boj o Pohár konstruktérů hodně důležitých. Lidi z týmu pracovali extrémně tvrdě, aby do vozu správně nainstalovali nové součástky. Na jiných okruzích budeme silnější," řekl Webber.

Vettel měl zvolenou agresivní strategii, podobně jako jezdci Brawn GP startoval s nasazenou superměkkou směsí pneumatik. Podobně jako Rubensi Barrichellovi mu však tato sada začala rychle odcházet a německý mladík začal rychle ztrácet. Nepovedený závod pro Vettela skončil po jezdecké chybě v zatáčce Ste. Devote.

"Nemám moc co bych řekl, asi jsem zabrzdil příliš pozdě, zablokoval si zadní kola a narazil do zdi. V prvním úseku závodu jsme na měkčí směsi pneumatik ztratili hodně času. Věřili jsme, že do první zastávky v boxech budou fungovat dobře, ale mýlili jsme se. Je to samozřejmě zklamání, ale to se občas stává. Monako vás za každou chybu potrestá," řekl Vettel.

Doporučujeme

Články odjinud