Red Bull bude zřejmě odebírat pohonné jednotky Renaultu i příští rok

Red Bull bude zřejmě odebírat pohonné jednotky Renaultu i příští rok

Vloni se situace mezi Red Bullem a Renaultem pořádně vyhrotila. Red Bull ale nakonec náhradu nesehnal a musel zůstat u Renaultu, i když formálně jezdí s motory TAG Heuer. Partnerství by mohlo být prodlouženo.

Vztah mezi Red Bullem a Renaultem se vrací do normálu. Renault zapracoval na spolehlivosti a současně slibuje vyšší výkon po upgrade v Kanadě. Podle Motorsport.com by tak partnerství mezi oběma značkami mohlo pokračovat.

Renault ve spolupráci s Red Bullem vidí jednu zásadní výhodu, která souvisí s jeho návratem do F1.

„Abych byl upřímný, myslím, že je to nejlepší věc, která se může Enstone přihodit,“ uvedl Frederic Vasseur. „Je velmi důležité mít srovnání. Víme, že Red Bull má jedno z nejlepších šasi na startovním roštu. A pro nás je důležité vědět, kde jsme a jaký bude cíl v krátkodobém horizontu. Budu se maximálně snažit, aby to zůstalo takhle.“

Pro žádný tovární tým na druhou stranu není příjemné, když ho poráží někdo jiný s jeho vlastním motorem. Na dotaz, zda Renault zvládne tlak od Red Bullu, reagoval: „Musíme tlak zvládnout, musíme žít pod tlakem. Pokud ne, budeme muset zůstat doma a změnit práci.“

Nová pravidla mají zajistit všem týmům přístup k pohonným jednotkám. Do poloviny května mají výrobci nahlásit FIA, komu budou pohonné jednotky dodávat. Do 1. června by pak FIA v případě potřeby vyzvala výrobce, aby dodávali více týmům. Každý výrobce by měl teoreticky dodávat minimálně třem týmům.

Foto: Getty Images / Robert Cianflone

Doporučujeme

Články odjinud