Red Bull bude letos opět dominovat, předpovídá Hamilton

Red Bull bude letos opět dominovat, předpovídá Hamilton

Lewis Hamilton varuje fanoušky, kteří se teď radují z neuspokojivé formy Red Bullu. Podle něj bude mít rakouská stáj úžasné auto hned, jakmile vyřeší problémy se spolehlivostí.

Zatímco Red Bullu se v předsezonních testech příliš nedařilo, Mercedes prožil až na několik drobných problémů vcelku radostné období. Najel nejvíce kilometrů a jeho rychlost se také nedá opomíjet. Pilot Stříbrných šípů Lewis Hamilton je si však jistý tím, že rakouská stáj rychle vyřeší problémy se spolehlivostí a pak opět uchvátí pozici lídra. "Vypadá to, že mají senzační auto. A obvykle platí, že čím hezčí auto je, tím je pak i rychlejší, takže jsem si jistý, že mají letos hodně rychlý vůz," upozorňuje mistr světa z roku 2008.

"Jakmile vyřeší motor, případně další části, se kterými můžou mít potíže, myslím, že budou jako vždycky velmi těžko porazitelní. Sebastian je kralující mistr světa, takže je cílem pro každého. Já vím, že je můj tým silný, takže doufejme, že budeme schopni s nimi bojovat."

Pro britského pilota jsou letošní zimní testy jedněmi z nejzvláštnějších, navíc věří, že Mercedes ještě dokáže své fanoušky příjemně, konkurenty pak nepříjemně, překvapit. "Tohle je rozhodně nejtajemnější a nejtěžší zimní přestávka z pohledu odhadování, jak na tom kdo je. Jsou tady pořád věci, které se učíme, věci, které jsme ještě nepokryly, jsou tady tuny takových věcí," míní Hamilton. "Jsem si jistý, že při závodním víkendu se budou objevovat chyby v celém paddocku. A doufejme, že my jich uděláme nejmíň."

Doporučujeme

Články odjinud