Red Bull a Infiniti se rozešli, Renault bude mít obří rozpočet

Red Bull a Infiniti se rozešli, Renault bude mít obří rozpočet

Red Bull potvrdil, že končí jeho partnerství s Infiniti. Renault by měl mít rozpočet jako top tým.

Partnerství mezi Red Bullem a Infiniti fungovalo od roku 2011 a podle odhadů přinášelo týmu z Milton Keynes 70 milionů dolarů ročně.

„Rádi bychom poděkovali Infiniti za jejich příspěvek týmu, od chvíle, kdy se k nám přidali jako obchodní partneři v roce 2011,“ řekl Christian Horner.

„V roce 2013 se stali hlavním sponzorem týmu, kdy se Infiniti těšil větší viditelnosti, než jakýkoliv jiný výrobce v tomto sportu.“

Red Bull bude od příštího roku sponzorovat Tag Heuer, který svůj název propůjčí také motorům Renault.

Pokud jde o samotný Renault, musíme si na další podrobnosti počkat do ledna.

Auto Motor und Sport ale už nyní uvedl, že automobilka nebude vlastnit 100 % týmu. Určitý minoritní podíl si má ponechat Gérard Lopez. Půjde tak o podobný vztah, jaký panoval svého času u Sauberu, kdy většinu týmu vlastnilo BMW, ale Peter Sauber měl i nadále menší podíl.

Renault bude moci počítat s bonusy za své předešlé úspěchy. Celkem by měl hospodařit s rozpočtem 200 až 250 milionů euro ročně. Peníze mají dodat někteří současní sponzoři Lotusu a právě Infiniti. Samotný Renault prý bude muset přidat „jen“ 60 milionů.

Šéf Renaultu už potvrdil, že konkurenceschopný bude tým za tři roky. V příštím roce od Renaultu žádný výrazný pokrok očekávat nelze. Vůz byl až do září stavěn pro motor Mercedes, peníze přitečou teprve nyní, kdy už jde vývoj vozu do finále. Rok 2016 tak bude rokem přechodným. Renault myslí především na budoucnost.

Foto: Getty Images / Dan Istitene                         

Doporučujeme

Články odjinud