Recept na Ricciardovo zrychlení? Jednoduchý, vábnička Red Bullu je silná

Recept na Ricciardovo zrychlení? Jednoduchý, vábnička Red Bullu je silná

Australan je teď pod tlakem, aby podával vynikající výkony. Vypadá to, že zvýšená pozornost okolí mu zatím nebývale sedí.

Kimi Räikkönen je pro Red Bull velké lákadlo, a to jak po stránce jezdeckých výkonů, tak i z marketingového hlediska. Fanoušci jsou z finské hvězdy u vytržení a Red Bull by si jeho angažováním mohl přihrát značné množství nových příznivců. Na druhou stranu možná přišel čas na to, aby do svého A týmu po dlouhé době angažoval jezdce z vlastní líhně závodních pilotů. Není žádným tajemstvím, že v první řadě mezi nimi stojí současní piloti Toro Rosso, a tedy Jean-Éric Vergne a Daniel Ricciardo.

V poslední době se zdá, že navrch má druhý jmenovaný. A zvýšená pozornost a spekulace o přestupu k mistrovskému týmu se mu velice zamlouvají.

"Řekl bych, že si to vážně užívám. Když slyšíte podobné věci, musíte k tomu přistupovat jako k pozitivům. Je pěkné, že o mně lidé mluví ve spojení s tak atraktivní sedačkou. 

Nedává pro mě smysl, abych na to nahlížel jako na negativní tlak. Snažím se to proměnit ve výhodu. Zdá se, že to zatím vychází, a tak se budu snažit v tom pokračovat. 

Šesté místo na startu mě ale stejně docela překvapilo. Věděl jsem, že třetí část kvalifikace není úplně nemožná, ale čekal jsem, že to bude o něco těžší než před týdnem. Po tréninku jsme provedli několik změn, které nás dokázaly zrychlit a umožnily v Q2 zajet velmi slušné kolo.

V průběhu kvalifikace se ale nenechávám unášet myšlenkami na Red Bull, házím je raději za hlavu. Od té doby, co to bylo ohlášeno (že Mark Webber po sezoně odejde z formule 1 - pozn. redakce), se mi podařily dvě kvalifikace, ale nemůžu říct, že to je jen kvůli tomu. Nebylo by to hezké, vždyť se pokaždé snažíme jet naplno," prohlásil Ricciardo.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Perthu jezdí pod křídly Red Bullu po velkou část své kariéry. Mezi jeho největší úspěchy patří titul ve formuli Renault 2.0 WEC, britské formuli 3 či druhé místo v seriálu formule Renault 3.5.

Doporučujeme

Články odjinud