RB19 z New Yorku není RB19, přiznává Red Bull

RB19 z New Yorku není RB19, přiznává Red Bull

Red Bull měl včera v New Yorku prezentaci, na které ukázal i vůz. Nejde ale o RB19, se kterým se budou rudí býci letos snažit obhájit tituly mistrů světa.

Vůz, který byl na prezentaci označován jako RB19, byl velmi podobný svému předchůdci. Ve skutečnosti šlo ale spíše o ukázku nového zbarvení, které se však také výrazně nezměnilo. Větší šance je mimochodem v této oblasti u Williamsu (nový sponzor Gulf), Alfy Romeo (odchod Orlenu, nový sponzor), AlphaTauri (příchod Orlenu). Zbarvení Haasu jsme už viděli.

„RB19 z New Yorku“ by dokonce ani nemohl na trať. Neodpovídá letošním pravidlům – na první pohled například v oblasti zrcátek.

„Vůz, který jsme dnes ukázali, bude poněkud odlišný, až ho uvidíte v Bahrajnu,“ řekl Christian Horner. „Dnešní den byl skutečně o představení aspirací týmu pro příští rok, partnerů, které máme, a samozřejmě vzrušujícího oznámení spolupráce s Fordem. A udělat to tady v USA, na tomto trhu, je pro Red Bull Racing zřejmě vůbec poprvé. Takže to, co jste dnes viděli, samozřejmě není úplným odrazem toho, co se za pár týdnů objeví na trati v Bahrajnu.“

Neviděl ho ani Verstappen

Nový vůz zatím neviděl ani Max Verstappen. Ne snad proto, že by ho tým tajil i před ním. Úřadujícího šampiona to jen nezajímá.

„Abych byl upřímný, neviděl jsem ho,“ řekl Verstappen. „Mluvili jsem pouze o vylepšení výkonu, pokud jde o časy na kolo a chování vozu. Neviděl jsem žádné obrázky ani rendery, protože mě takové věci nezajímají. Chci pouze rychlé auto. Nezáleží mi na tom, jak vypadá.“

Doporučujeme

Články odjinud