RB19 rozhodně představuje zlepšení oproti loňskému vozu, pochvaluje si Verstappen | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

RB19 rozhodně představuje zlepšení oproti loňskému vozu, pochvaluje si Verstappen

Max Verstappen má po předsezónních testech v Bahrajnu z letošního modelu Red Bullu RB19 dobrý pocit. Označuje jej za vylepšenou verzi loňského vozu, se kterým získal svůj druhý titul mistra světa formule 1.

Red Bull ukázal rychlost hned od začátku jízd na okruhu v Sachíru. Ani mistrovské stáji se ale nevyhnuly problémy, kvůli kterým Verstappen v pátek přišel o určitý čas na trati.

Verstappen testoval celý čtvrtek a v pátek odpoledne. V sobotu už měl RB19 celý den pro sebe jeho týmový kolega Sergio Pérez.

„Myslím, že vůz funguje opravdu skvěle. Prošli jsme spoustou věcí, které jsme chtěli vyzkoušet a vše, co jsme zkoušeli, bylo velmi zajímavé. Takže to byly velmi pozitivní dny. Celkově jsem si řízení vozu užíval,“ řekl Verstappen.

Řízení vozu je ale podle Verstappena odlišné oproti RB18 z roku 2022.

„Mezi vozy je docela dost rozdílů, takže určitě jezdí trochu jinak. Myslím, že to trochu souvisí i s pneumatikami. Celkově si ale myslím, že je to rozhodně zlepšení oproti minulému roku.

„Největší problém jsme vloni měli s tím, že auto bylo příliš těžké. Na začátku proto bylo auto velmi líné, nezatáčelo, bylo to také proto, že váha byla na voze také na špatném místě.

„V průběhu roku jsme se toho ale zbavili a mohli jste viděl, jak se zlepšovala výkonnost, když se z toho stalo více závodní auto. Letos v tom jen pokračujeme, jsou tam ale také věci, které jsme objevili a nasadili na auto a jsou jednoznačně lepší. Už máme nachystané další věci, pracujeme na nich. Víme ale, jaká jsou naše omezení. Řešíme to.

„Myslím, že to byly opravdu pozitivní testovací dny. Hodně jsme se toho naučili. Snad do víkendu dobře vstoupíme a uvidíme, kde skončíme.“

Doporučujeme

Články odjinud