RB10 bude mít v Austrálii jiné vnitřnosti, prozradil Vettel

RB10 bude mít v Austrálii jiné vnitřnosti, prozradil Vettel

Red Bull se chystá na první závod s přepracovaným vnitřkem svého vozu ve snaze vyřešit problémy, kterého doprovázely v zimních testech.

RB10 měl potíže s přehříváním některých komponent, což ho spolu s technickými problémy pohonné jednotky hodně zdržovalo v garáži. Ale samozřejmě pracuje na řešení.

"Auto, které nasadíme v Melbourne, bude stejné jako v zimních testech jen zvenku," uvedl Sebastian Vettel pro Welt am Sonntag. "Technické vnitřnosti budou jiné."

"V testech jsme hodně věcí pochopili a v Austrálii to chceme využít. Máme málo času, ale bereme to. Jen v komiksech by takový proces byl rychlý."

Jak by se mohlo Red Bullu dařit, si Vettel netroufá odhadovat. "Kvůli malému počtu kol, který jsme z důvodu problémů odjeli v testech, nedokážu říct, jak na tom jsme. Kromě toho, že soupeři mají náskok, což je zřejmé."

"Kvůli novým pravidlům je v podstatě nemožné udělat relevantní předpověď. Naše situace je před první Grand Prix těžká, ale až v Melbourne se dozvíme, kolik na konkurenci ztrácíme."

Úřadující mistr světa se v každém případě nevzdává a ani nepomýšlí na útěk do jiné stáje. "Nejsem ten člověk, který by přesedal při náznaku prvních problémů. S Red Bullem a Renaultem jsem prožil několik super let a pořád si říkám, že je třeba zůstat nohama na zemi."

"Zatím není nic ztracené, zatím jsme neodjeli jediný závod a nebyl udělen jediný bod. Jsou tu problémy, ale v tuto chvíli nemůže žádný tým říct, že nemá problémy nebo potíže při práci."

Doporučujeme

Články odjinud