Razia chce do formule 1 naskočit co nejdříve, nejlépe ještě letos

Razia chce do formule 1 naskočit co nejdříve, nejlépe ještě letos

Testovací jezdec stáje Team Lotus by si svůj závodní debut rád odbyl na domácí půdě, tedy v Brazílii, která bude poslední štací letošní sezony.

Hlavní náplní práce dvaadvacetiletého Luize Razii je letos závodění v sérii GP2. Tam hájí barvy týmu Caterham Team Asia, který je stejně jako Team Lotus veden Tonym Fernandesem. Monopost formule 1 měl příležitost ozkoušet si ve volném tréninku na Velkou cenu Číny, když nahradil Jarna Trulliho.

Razia by rád napodobil Karuna Čandhoka, který měl příležitost naskočit do závodu při Velké ceně Německa. Brazilský pilot si ale uvědomuje, že bez movitých sponzorů se do efjedniček jen tak nedostane.

"Je to velmi těžké. Jméno Luiz Razia nikdo nezná. Existuje asi dvacítka brazilských jezdců a ne všichni mají sponzory. Pokud to dokážeme změnit, přijde Brazilců více. Je to možné. Pracujeme na tom, abychom sehnali sponzory pro rok 2012. Je to situace, na níž má vliv několik faktorů. První jednání proběhla v červnu. Pracujeme na roce 2012, ale proč nezačít už letos v Brazílii? Jednáme o tom," řekl Razia.

Razia v sérii GP2 působí třetí sezonu. Prozatím se v celkovém pořadí nedokázal příliš prosadit. V roce 2009 byl devatenáctý (podařilo se mu ovšem zvítězit ve sprintu v Itálii), loni jedenáctý a v průběžném pořadí letošní sezony drží taktéž jedenáctou pozici. Loni byl rezervním pilotem Virginu.

Doporučujeme

Články odjinud