Räikkönenovy hlášky z Abú Zabí, které pobavily formulový svět

Räikkönenovy hlášky z Abú Zabí, které pobavily formulový svět

Kimi Räikkönen v Abú Zabí potvrdil, že neztratil nic nejen ze svých závodnických dovedností, ale ani ze svého svébytného charakteru.

Fin pobavil diváky Grand Prix na Yas Marině už v úvodní části závodu, když mu jeho závodní inženýr podával zprávu o aktuální situaci na trati a náskoku před Alonsem, přičemž dodal, že ho bude dál informovat. "Prostě mě nechte na pokoji, vím, co mám dělat," odpověděl Räikkönen do vysílačky.

Podobným způsobem odbyl svého závodního inženýra, když mu během výjezdu safety caru připomínal, že má udržovat své pneumatiky v potřebné teplotě. "Ano, ano, ano, dělám to celou dobu. Nemusíš mi to připomínat každých 10 sekund!"

Z Räikkönenových hlášek se okamžitě stal hit a inspiroval k lidové tvorbě. Finský pilot pak na tiskové konferenci svoji komunikaci s týmem vysvětloval: "Je to normální věc. Je to stejné u všech týmů. Jistě, prostě se snaží jen pomáhat, ale když pořád říkáte to samé dvakrát za minutu... Nejsem hloupý, abych si nepamatoval, co dělám."

"Je to normální věc, prostě se snaží jen pomáhat. Vím, co dělám. Řeknu si o pomoc, pokud ji budu potřebovat. Nebylo to poprvé ani naposledy. Stalo se to mnohokrát s ostatními týmy, ale oni se všichni snaží pomáhat, abyste byli v co nejlepší pozici. Různí lidé mají rádi různé věci."

To ale nebylo všechno, Räikkönen se svým typickým způsobem rozpovídal i po závodě na stupních vítězů, když David Coulthard naznačil, že Fin pořád skrývá své emoce, a zeptal se ho, jak úžasné je vyhrát Grand Prix.

"Minule jste se do mě s*ali za to, že jsem se moc neusmíval, teď to tak asi bude znova, ale jsem velmi rád za tým a za sebe, ale hlavně za tým," odpověděl.

Za to, že Räikkönen použil nevhodné slovo (shit), se Coulthard o chvíli později omluvil.

Doporučujeme

Články odjinud