Räikkönenovi v postupu mezi nejlepší bránilo špatné vyvážení vozu

Räikkönenovi v postupu mezi nejlepší bránilo špatné vyvážení vozu

Společně s technickými problémy z tréninků, které Icemanovi nedovolily odjet dostatečnou vzdálenost, se to podepsalo na celkovém jedenáctém místě.

Fernando Alonso do závodu odstartuje z již skoro tradičního pátého místa, tedy ze třetí řady. Jeho plány na zítřek jsou rovněž jasné - klíčový bude dobrý start a povedené první kolo.

„Když prší, nikdy nevíte, jak se věci vyvinou. Podmínky se klidně mohou zhoršovat jedno kolo za druhým. To je jeden z důvodů, proč mě pátá pozice těší. Znamená to také, že odstartuji poblíž vedoucí skupiny. Pokud se nám podaří se držet lídrů, můžeme dojet poblíž stupňů vítězů.

První kola budou znamenat hodně. Proto musíme udělat maximum pro to, abychom dobře odstartovali a vyhnuli se zbytečným soubojům, které nás v poslední době brzdily.

Včera byl vůz rychlejší, což znamená, že nás může čekat lepší závod, než jaké byly první tři. Myslím, že tady v Číně jsme provedli první kroky směrem kupředu. Vůz se choval dobře ve všech ohledech a díky novým dílům je lepší i po aerodynamické stránce.

Motor má v důsledku revize nastavení větší výkon. Jistě, za lídry jsme velmi daleko, i oni se ostatně zlepšují, ale můžeme se těšit na lepší pozice a lepší body než posledně,“ věří Alonso. 

Kimi Räikkönen se od svého návratu do Ferrari potácí od jednoho problému k druhému. S vozem nebyl spokojen ani v dnešní kvalifikaci. V důsledku toho se bude o dobré umístění snažit z jedenácté pozice na roštu.

„Poslední dva dny byly těžké. Po včerejších technických problémech jsem i dnes ráno vyjel na trať jenom jednou. Celkově jsem se ale v autě cítil lépe. Bohužel jsem v měřeném kole na konci druhé části kvalifikace v závěrečném sektoru ztratil hodně času, což zapříčinilo, že jsem nepostoupil do Q3.

Ovládání vozu bylo rozházené, v některých částech trati byl vůz stabilní, jinde zase ne. Měl jsem problémy s vyvážením auta, což se odrazilo na mé rychlosti. Je brzy na hodnocení, proč se tak stalo, ale čas, který jsme včera ztratili, rozhodně nepomohl. Nyní se chci koncentrovat na zítřejší závod. Udělám vše pro to, abych víkend zakončil dobrým výsledkem,“ dušuje se Iceman.

F12014GP04China-HZ4608.jpgF12014GP04China-HZ6421.jpgF12014GP04China-HZ6829.jpg

Doporučujeme

Články odjinud