Räikkönenovi dělal problém průjezd první zatáčkou

Räikkönenovi dělal problém průjezd první zatáčkou

Fernando Alonso čtvrtou pozicí vyrovnal svůj dosud nejlepší letošní kvalifikační výsledek. Jeho týmový kolega Kimi Räikkönen se trápil v první zatáčce.

Kimi Räikkönen řekl, že v kvalifikaci na Velkou cenu Rakouska mu dělalo největší problémy vypořádat se s první zatáčkou. Problémy s jejím průjezdem se pak odrazily na celkovém čase na kolo.

Fin se kvalifikoval na osmou pozici. Jak se ale nechal slyšet, nedokázal nikdy správně projet první zatáčkou. Vyjádřil rovněž zklamání nad tím, že z vozu nedostal maximum. Za trápením však podle něj stojí stejné problémy, jaké s pneumatikami má po celou sezónu.

„Hodně jsem se trápil v první zatáčce, nemohl jsem ji správně projet,” řekl Räikkönen. „Věděl jsem, že na to mám tři měřená kola, tak jsem se o to pokusil znovu, v posledním kole jsem ale z nějakého důvodu zablokoval levou přední pneumatiku a vytvořila se na ní ploška. V tu chvíli bylo více méně hotovo. Pak jsem ztratil spoustu času kvůli velkým vibracím na rovinkách. Jen jsem proto dojel kolo, abych měl nějaký čas.”

Fernando Alonso čtvrtou pozicí vyrovnal svůj dosud nejlepší letošní kvalifikační výsledek. Podle něj to ale neukazuje skutečnou výkonnost týmu, jelikož k jeho výsledku spíše pomohly problémy soupeřů.

„Nebyla to normální kvalifikace, čehož jsme zřejmě využili, jelikož například není běžné vidět Hamiltona za námi,” řekl Španěl. „Musíme však zůstat v klidu, jelikož ráno jsme byli 1,1 sekundy za mercedesy. Nyní máme jeden mercedes o desetinu před námi a jeden je za námi, takže si nemyslím, že všichni využili vzhledem k trochu ošidným podmínkám všechen svůj potenciál. Bude těžké udržet čtvrtou pozici.”

Doporučujeme

Články odjinud