Räikkönenovi chybí svoboda, kterou měli jezdci v minulosti

Kimi Räikkönen se zúčastnil Festivalu rychlosti v Goodwoodu, kde se projel s Ferrari z roku 2007, se kterým získal titul mistra světa. Společnost mu dělal John Surtees ve voze Ferrari 158. Novináři proto Fina požádali o srovnání současné formule 1 s tou v polovině 60. let.

Räikkönen odešel z formule 1 na konci roku 2009 a zamířil do své oblíbené rallye, aby se později zase vrátil do královny motosportu s Lotusem. 

Podle svých slov by ale raději preferoval kombinaci obou možností. V minulosti si jezdci formule 1 běžně odskakovali do jiných závodů a sérií. Dnes tuto možnost kvůli sponzorským smlouvám, marketingovým aktivitám a obavám o zranění nemají. 

„Samozřejmě, že by bylo velmi příjemné jezdit v různých kategoriích s různými vozy ve stejnou dobou. V současnosti v tom ale mají sponzoři a týmy velké slovo“, říká Räikkönen. 

„V minulosti, když jezdil (Surtees) měli mnohem větší svobodu. Já bych rád jezdil v různých kategoriích ve stejnou dobu jako ve formuli 1, protože nezávodíme tak často a nemáme skoro žádné testování. Bohužel nám to není dovoleno, ale doufejme, že se to jednoho dne změní.“

Doporučujeme

Články odjinud