Räikkönena začala poslouchat záda, Fin se jim odměnil třetím místem

Räikkönena začala poslouchat záda, Fin se jim odměnil třetím místem

Ještě včera nebyla účast Kimiho Räikkönena v závodě jistá, dnes se pilotovi Lotusu podařilo vylepšit si pozici o rovných deset míst. AKTUALIZOVÁNO

Räikkönen se rozhodl, že rozpočtu Lotusu neuleví, a po nepovedené kvalifikaci odjel výrazně lepší závod. Díky povedené strategii i soupeření na trati společně s výjezdem safety caru nakonec dokázal vyšplhat až na třetí pozici. Záda už Icemana prakticky nijak neomezovala.

"V závodě jsem skoro nic necítil. Včera to bylo jiné a skoro jsem nemohl jet. Se třetí pozicí musíme být spokojeni. Můžeme se soustředit na odstranění problémů pro příští závod. Není to poprvé, co mě zlobí záda. Přes zimu na tom budu muset pracovat. Teď to není stoprocentní. Máme dva týdny na odpočinek. Udělali jsme maximum, nic víc jsme dnes dokázat nemohli," řekl Räikkönen.

Svůj manévr, který ho vymrštil až na stupně vítězů, nepovažuje za nijak výjimečný:

"Možná to vypadalo obtížněji, než to bylo. V ideální linii se lépe brzdí a na vnějšku můžete lépe odhadnout brzdný bod. Nebylo to snadné, ale podařilo se, a to je hlavní."

Romain Grosjean si od závodu mohl hodně slibovat. Výborně rozjetý víkend však pro něho skončil technickými problémy. 

"Závod se odvíjel dost dobře a můžeme říci, že druhé nebo třetí místo nebylo nereálné. Měli jsme dobrou strategii, do boxů jsme zajeli ve fázi za safety carem. Mohli jsme dojet dobře, ale můj motor měl bohužel jiné plány. Ztratili jsme tlak vzduchu, tým se s tím v boxech snažil něco udělat, ale nezabralo to, a tak jsme museli ze závodu odstoupit. To nepotěší," prohlásil Grosjean. 

Doporučujeme

Články odjinud