Räikkönena sráží v kvalifikacích nové pneumatiky

Räikkönena sráží v kvalifikacích nové pneumatiky

Provozní šéf Lotusu Alan Permane potvrdil, že největším problémem Kimiho Räikkönena jsou v kvalifikacích nové pneumatiky Pirelli, zejména ty přední.

V první polovině sezóny Räikkönen porážel týmového kolegu Grosjeana v kvalifikacích i závodech, v té druhé se karta začala obracet, Francouz má navrch především v sobotu odpoledne.

Permane vysvětlil, že Finovi nesedí nové pneumatiky, které Pirelli nasazuje od Maďarska. "Nelíbí se mu ty přední," řekl Autosportu. "Nevyhovuje mu, jak zatáčí. Není to pro něj dost ostré."

"Ale když se pokusíte je moc přitvrdit, tak ztratíte zadek. Prostě ho to trochu rozhodilo. Ale učí se s tím pracovat. Romaina teď nic nezastaví, to je jisté."

V závodech se Räikkönenovi daří víceméně stejně dobře, ale kvůli horším startovním pozicím nemůže vždy využít potenciál vozu, jako to udělal Grosjean v Japonsku.

"V závodním režimu je Kimi s pneumatikami v pohodě," potvrdil Permane. "V Singapuru se kvalifikoval třináctý, v Koreji devátý a získal dvě pódia. Ale to se nebude dít každý týden."

"Nemůžete vzadu spoléhat na safety car, že vám pomůže k dobrým výsledkům. Musíte se kvalifikovat lépe a s tím on má problém. Tady to bylo lepší."

"Na Romaina ztrácel v Japonsku tři desetiny, ale tři desetiny znamenaly pět startovních pozic. Tak vyrovnané to bylo. Normálně by to byly dvě nebo tři pozice."

Doporučujeme

Články odjinud