Räikkönena práce v NASCAR na plný úvazek neláká

Räikkönena práce v NASCAR na plný úvazek neláká

Pro jedenatřicetiletého pilota je údajně připravena lukrativní smlouva. Räikkönen má ale povinnosti i ve WRC a věnovat se pouze závodění na oválech pro něho není příliš zajímavou alternativou.

Kimi Räikkönen tudíž nabídku, která by se měla pohybovat v řádech milionů dolarů, pravděpodobně odmítne a zůstane u původního plánu, že si zkusí jen několik vybraných závodů. Nejdříve v Truck Series a po nabrání zkušeností také v nejprestižnějším Sprint Cupu. Co bude za rok, mistra světa ze sezony 2007 příliš netrápí.

"Na příští rok nemám žádné konkrétní plány. Budu si dělat to, co chci. S nikým teď nejsem, takže kdybych chtěl zítra skončit, klidně můžu. Pro mě je to teď jednoduché. V minulosti jsem už několik nabídek z Ameriky obdržel. Je fajn si to zkusit. Ne, že bych o tom v minulosti nějak moc přemýšlel, ale když se ta možnost naskytne, proč ji nevyužít? Byl jsem tam zatím jen jednou, takže ještě nemůžu soudit, ale lidi se chovali v pohodě. Jejich práce je tam o dost jiná, celý sport je odlišný, ale zatím nejsou žádné problémy," řekl Räikkönen.

Rodák z Espoo po finanční stránce netrpí, ve formuli 1 patřil k nejlépe placeným závodníkům a i loni, kdy již nehájil barvy Ferrari, od Scuderie pobíral vysoké odstupné. To dává Räikkönenovi volnost ve výběru své budoucnosti. Rally se v nejbližší době vzdát nehodlá. V Jordánsku dojel na solidním místě a svůj tamní výkon považuje za dosud nejlepší v automobilových soutěžích.

Testy na oválu Rockingham Speedway probíhaly hladce, Räikkönen je ale nepřeceňuje: "Bude to něco úplně jiného, když kolem mě pojede dalších čtyřicet aut. Vozy jsou ale lepší, než jsem si myslel, řídí se lépe."

Doporučujeme

Články odjinud