Räikkönena by mohl u Lotusu nahradit Kovalainen

Räikkönena by mohl u Lotusu nahradit Kovalainen

Lotus se zřejmě rozhodl nahradit Fina Finem. Vůz Kimiho Räikkönena, který odstoupil ze závěru letošní sezóny kvůli operaci zad, by mohl dostat v posledních dvou závodech sezóny Heikki Kovalainen.

Šéf týmu Eric Boullier chce vybojovat třetí místo v poháru konstruktérů, a proto nechce dát šanci záložnímu jezdci Davidemu Valsecchimu, jelikož ten nemá žádné zkušenosti.

Jednal proto s Nicem Hülkenbergem, ale ten chce dokončit sezónu u Sauberu. Proto se pak obrátil na Heikkiho Kovalainena a podle finských médií to bude právě on, kdo se posadí do E21 v posledních dvou Grand Prix letošní sezóny.

Kovalainenovi zkušenosti neschází, má na kontě už 109 závodů a dokonce i jedno vítězství v Grand Prix. Navíc není pro Enstone žádnou neznámou, pro tým závodil už v roce 2007, když ještě patřil Renaultu.

Z Enstonu pak Fin zamířil na dva roky do McLarenu, aby posléze přestoupil do nově vzniklého týmu Tonyho Fernandese v roce 2010, u kterého působí dodnes pod vlajkou Caterhamu. Tři roky pro něj závodil, letos se musel spokojit s rolí testovače.

Doporučujeme

Články odjinud