Räikkönen získal v Monze první letošní pole position

Räikkönen získal v Monze první letošní pole position

Kimi Räikkönen a Sebastian Vettel získali pro Ferrari první dvě pozice na roštu na domácí Velkou cenu Itálie vozů formule 1 na okruhu v Monze.

Nejstarší pilot startovního pole získal před italskými tifosi svou první letošní pole position rekordním časem zajetým na okruhu v Monze: 1:19.119. Svého týmového kolegu porazil o 161 tisícin sekundy. První řada startovního roštu tak bude kompletně rudá.

„Víme, že v rámci týmu můžeme závodit, ale musíme být opatrní. Nemyslím si, že by někdo úmyslně riskoval, aby poškodil vůz někoho jiného,“ řekl Räikkönen, který se v Monze konečně letos dočkal pole position.

„Snažíme se, někdy to vyjde a někdy ne, není to tak snadné, jak to vypadá v televizi. Celý víkend to jde dobře, podmínky se měnily. Po tréninku bylo jasné, že jeden ze tří vozů to dá. Dnes jsem to byl já, ale nic se tím skutečně nemění, zítra je ta hlavní práce.“

„Druhá šikana v poslední jízdě byla docela slušná a stačilo to na pole position. Vůz fungoval dobře. Od prvních jízd jsme na voze nic neměnili, takže všechno jede zatím dobře. Snad to bude zítra podobné.“

Vettel: Räikkönen může v Monze vyhrát

Vettelovi patří druhá příčka v průběžném pořadí, když na Lewise Hamiltona ztrácí 17 bodů. Räikkönen je třetí 68 bodů za Vettelem.

I přes výraznou Räikkönenovu bodovou ztrátu však podle Vettela může Fin v neděli bojovat o vítězství.

„Pokud startuje z pole position, tak myslím, že má povoleno vyhrát. Je to dlouhý závod, on chce vyhrát, já chci vyhrát. Snad tedy jeden z nás vyhraje,“ řekl Vettel.

Foto: Getty Images / Will Taylor-Medhurst

Doporučujeme

Články odjinud