Räikkönen: Zbývá ještě hodně dlouhá cesta

Räikkönen: Zbývá ještě hodně dlouhá cesta

Ferrari má podle Kimiho Räikkönena před sebou ještě "strašně dlouhou cestu" k pozici, ze které by mohlo bojovat o vítězství.

Tým z Maranella prožil minulý víkend v Maďarsku velmi povedený závod, když Fernando Alonso dojel na druhé pozici poté, co o vedení přišel tři kola před cílem, kdy se před něj dostal Daniel Ricciardo. Räikkönen po startu ze šestnácté pozice dojel šestý. Přesto není Fin se současnou situací spokojen.

„Stále je to zklamání,” prohlásil mistr světa z roku 2007. „Byla to obtížná první polovina sezóny, takže je příjemné získat nějaké body a lepší výsledek, nic to ale nemění na faktu, co se dosud stalo. V některých závodech jsme mohli dosáhnout mnohem lepšího výsledku, vždy se ale něco stalo.

Samozřejmě jsou tu jisté známky zlepšení a vůz je mnohem lepší, než na začátku sezóny, ale to je normální, proto jsme tady. Pro příští rok musíme udělat velké kroky a neustále se zlepšovat.

Vím, že máme dobré plány a věřím lidem v továrně a týmu (na trati), musíme ale jít krok po kroku, abychom zlepšili naše slabé stránky, a snad se nám podaří věci uspořádat tak, abychom byli s vozem spokojeni po celou dobu. To nám a mně dovolí být tam, kde bychom měli být a pokusili se vyhrávat závody.”

Räikkönen nemá ani pochybnosti o své formě. Maďarsko ukázalo, že pokud mu vůz sedí, může dosáhnout dobrého výsledku.

„Vím, že jsem oproti loňskému roku najednou neztratil rychlost, takže bylo zklamání bojovat s problémy s vědomím, že i když máte trochu lepší závody, musíte v průběhu víkendu bojovat s vozem každou chvíli, každý trénink a každou začátku.

Vím tedy, že můžeme zlepšit spoustu věcí. Není ale jednoduché dělat změny, nějakou dobu to trvá. Určitě jdeme správným směrem, stále je to ale strašně dlouhá cesta, abychom se dostali tam, kde chceme být jako tým, jako Ferrari.”

Doporučujeme

Články odjinud