Räikkönen výsledek prvního dne testů nepřeceňuje

Räikkönen výsledek prvního dne testů nepřeceňuje

Kimi Räikkönen byl na úvod testů v Jerezu nejrychlejší, ale výsledky hodnotí opatrně. Z vozu E20 a z pneumatik Pirelli má pro začátek dobrý pocit.

Kimi Räikkönen se vrátil do formule 1 po dvouleté pauze nejrychlejším časem v úvodním dnu testování v Jerezu. Jeho první dojmy z monopostu Lotus E20 a pneumatik Pirelli tak mohou být pozitivní. Výsledek ale nepřeceňuje.

"Je to teprve první den, kdyby to byl závodní víkend, bylo by to jiné, ale teď to nic neznamená," řekl na úvod. "Pocit z auta mám dobrý, už jsem zažil horší první dny testů a horší pocity z nových vozů. Jsem spokojen."

Podle slov mistra světa z roku 2007 se vůz dobře řídí a je dobře vyvážen, ale pořád je co zlepšovat. Odpoledne museli technici vyměnit baterii od KERS, plán to ale výrazněji nenarušilo. "Měli jsme malý problém, ale stihli jsme téměř všechno, co jsme chtěli, byl to běžný úvodní den testů," vysvětlil.

Poprvé se také seznámil s měkkou a střední směsí pneumatik Pirelli. "Když jsou nové, chovají se velmi dobře, odcházejí rychleji než ty předchozí, ale je to stejné pro všechny. Při dlouhých jízdách se je snažíte maximálně šetřit a dostat z nich maximum," nehledal Fin v pro něho nových gumách nic zvláštního. Přestože odjel více, než je vzdálenost jednoho závodu, neměl žádné fyzické problémy.

Radost z Räikkönenova návratu vyjádřil i sedminásobný mistr světa Michael Schumacher. "Mám z něho opravdu radost. Je skvělé mít na startovním roštu tolik mistrů světa, bude to skvělá podívaná pro všechny," věří pilot Mercedesu, který zajel včera s loňským vozem šestý nejrychlejší čas.

Doporučujeme

Články odjinud