Räikkönen versus Grosjean: Koho znáte líp?

[TEST] Ledově chladný Iceman, který si nic nenechá líbit, nebo jeho tichý a sympatický týmový kolega? Myslíte si, že znáte piloty Lotusu opravdu dobře? Vyzkoušet si to můžete v našem kvízu…
Räikkönen versus Grosjean: Koho znáte líp?

 

1. Na který závod vzpomíná Kimi Räikkönen jako na svůj první ve formuli 1?

A) na Velkou cenu Austrálie 2001
B) na Velkou cenu Austrálie 2002
C) na Velkou cenu Brazílie 2001
D) na Velkou cenu Brazílie 2002

 

2. Na který závod vzpomíná Romain Grosjean jako na svůj první ve formuli 1?

A) na Velkou cenu Maďarska 2009
B) na Velkou cenu Itálie 2009
C) na Velkou cenu Belgie 2009
D) na Velkou cenu Evropy 2009

 

3. Kdy se Kimi Räikkönen narodil?

A) 17. září 1978
B) 17. října 1978
C) 17. září 1979
D) 17. října 1979

 

4. Kdy se Romain Grosjean narodil?

A) 17. března 1985
B) 17. dubna 1987
C) 17. dubna 1986
D) 17. března 1988

 

5. Ve kterém závodě oslavil své první stupně vítězů ve formuli 1 Kimi Räikkönen?

A) ve Velké ceně Kanady 2001
B) ve Velké ceně Austrálie 2002
C) ve Velké ceně Rakouska 2001
D) ve Velké ceně Evropy 2002

 

6. Ve kterém závodě oslavil své první stupně vítězů ve formuli 1 Romain Grosjean?

A) ve Velké ceně Bahrajnu 2013
B) ve Velké ceně Bahrajnu 2012
C) ve Velké ceně Bahrajnu 2011
D) ve Velké ceně Maďarska 2012

 

7. Kolik nejrychlejších kol zajel v závodech formule 1 Kimi Räikkönen?

A) 53
B) 48
C) 42
D) 38

 

8. Kolik nejrychlejších kol zajel v závodech formule 1 Romain Grosjean?

A) 3
B) 2
C) 1
D) žádné

 

9. Kde se Kimi Räikkönen narodil?

A) v Helsinkách
B) v Espoo
C) v Kuopio
D) v Kajaani

 

10. Kde se Romain Grosjean narodil?

A) v Ženevě
B) v Brestu
C) v Calais
D) v Toulonu

 

11. Které z následujících tvrzení není pravdivé?

A) V roce 2003 si Kimi Räikkönen vzal finskou modelku.
B) Kimi Räikkönen se se svou manželkou seznámil na soutěži Miss Scandinavia.
C) Räikkönenovi vlastní dům ve švýcarském Baaru.
D) Räikkönenovi spolu nemají žádné děti.

 

12. Které s následujících tvrzení je pravdivé?

A) V roce 2012 si vzal Romain Grosjean svoji dlouholetou přítelkyni, která pracuje jako fyzioterapeutka.
B) Romain Grosjean je pilotem formule 1 a zároveň pracuje v bance.
C) V roce 2013 se Romainu Grosjeanovi narodila dcera.
D) Romain Grosjean je se svojí manželkou těsně před rozvodem.

 

13. Kolik bodů získal za svoji kariéru ve formuli 1 Kimi Räikkönen?

A) 1023
B) 1012
C) 954
D) 920

 

14. Kolik bodů získal za svoji kariéru ve formuli 1 Romain Grosjean?

A) 167
B) 154
C) 149
D) 132

 

15. Ve kterém roce se Kimi Räikkönen zúčastnil závodu 24 hodin Le Mans?

A) v roce 2009
B) v roce 2010
C) v roce 2011
D) nikdy se ho nezúčastnil

 

16. Ve kterém roce se Romain Grosjean zúčastnil závodu 24 hodin Le Mans?

A) 2009
B) 2010
C) 2011
D) nikdy se ho nezúčastnil

 

17. Ve kterém týmu závodil KimiRäikkönen v roce 2003?

A) v Sauberu
B) ve Ferrari
C) v McLarenu
D) této sezony se ve formuli 1 vůbec neúčastnil

 

18. V jaké sérii závodil Romain Grosjean v roce 2003?

A) v Renault Speed Trophy F2000
B) ve French Formula Renault
C) ve Formula 3 Euro Series
D) v GP2

 

19. Kolikrát se Kimi Räikkönen umístil ve formuli 1 na stupních vítězů?

A) 84x
B) 75x
C) 63x
D) 58x

 

20. Kolikrát se Romain Grosjean umístil ve formuli 1 na stupních vítězů?

A) 8x
B) 7x
C) 6x
D) 5x

 

Řešení neleznete, když následující řádek zabarvíte kurzorem:

Řešení: 1.A, 2.D, 3.D, 4.C, 5.B, 6.B, 7.D, 8.C, 9.B, 10.A, 11.A, 12.B, 13.D, 14.C, 15.D, 16.B, 17.C, 18.A, 19.B, 20.D

Další článek: GP Belgie: Co se neslo éterem během závodu

14:33 | Zak Brown má důvod k oslavě. Jeho United Autosports vyhrál 24h Le Mans v kategorii LMP2.
10:43 | 45. narozeniny dnes slaví bývalý jezdec Williamsu či McLarenu a dvojnásobný vítěz Indy 500 Juan Pablo Montoya... toho času v Le Mans.
19. září | FIA chce udělat "co bude v jejích silách", aby termín Le Mans v příštím roce nekolidoval se závodem F1.
16. září | V Turecku prodali během šesti hodin 40 tisíc lístků ze 100 tisíc plánovaných. Není divu, lístek stojí 30 tureckých lir (cca 90 Kč).

GP Ruska 2020

Pátek 25. září 2020
1. trénink 10.00–11.30
2. trénink 14.00–15.30
Sobota 26. září 2020
3. trénink 11.00–12.00
Kvalifikace 14.00–15.00
Neděle 27. září 2020
Závod 13.10