Räikkönen: v roce 2016 už ve formuli 1 asi nebudu

Räikkönen: v roce 2016 už ve formuli 1 asi nebudu

Räikkönen po sezóně 2009 opustil formuli 1, aby se pak vrátil s Lotusem a následně se k překvapení mnohých opět posadil do rudého monopostu. Smlouvu s Ferrari podepsal Fin na dva roky, takže na konci příštího roku mu vyprší. Podle Räikkönena to bude zřejmě znamenat konec ve formuli 1.

Kimi Räikkönen debutoval ve formuli 1 se Sauberem v roce 2001. Poté přestoupil do McLarenu a v roce 2007 nahradil Schumachera u Ferrari. Hned v prvním roce získal titul mistra světa.

Finského závodníka se v Silverstone zeptali na jeho plány a budoucnost ve Ferrari. „Dokud nevyprší moje smlouva, potom zřejmě skončím.“

Räikkönena bychom potom mohli vidět v jiné sérii. Jeho láska k rallye není tajemstvím. Při nedávném festivalu rychlosti si stěžoval, že jezdci už nemohou jezdit ve více sériích, jako tomu bylo kdysi dávno.

„Zkoušel jsem mnoho věcí a myslím, že na tom není nic špatného. Myslím, že vám to může jen prospět. Když zkoušíte jiné věci, vždy se něco naučíte. Týmy se bojí, že se zraníme. Ani v minulosti jsem nemohl ve Ferrari jezdit rallye. Bylo by to přitom hezké nejen pro nás, ale i pro fanoušky, kdybychom mohli dělat více věcí“, zamýšlí se Räikkönen.

Podle Räikkönena by ho ale ani flexibilní smlouva nepřiměla ve formuli 1 zůstat.

Doporučujeme

Články odjinud