Räikkönen v Red Bullu? Skvělá výzva, říká Vettel

Räikkönen v Red Bullu? Skvělá výzva, říká Vettel

Z údajného koketování Räikkönena s Red Bullem se stává téměř telenovela. Sebastian Vettel se po závodě v Německu vyjádřil, že by mu Iceman jako parťák vůbec nevadil.

Jasná je v současnosti jediná věc - Mark Webber se po sezoně stáhne z formule 1 a společně s Porsche zakotví ve vytrvalostních závodech. Na jeho místo je hned několik kandidátů - jako reálné možnosti se v současnosti jeví Kimi Räikkönen, Jean-Éric Vergne a Daniel Ricciardo. Největším lákadlem by pak byl zřejmě první jmenovaný. Sebastian Vettel by v týmu pilota velkého jména uvítal.

"Kimiho velmi respektuji. Byl ke mně vždy přímý a férový, takže bych s ním neměl sebemenší problém. Byla by to skvělá výzva. Iterně jsme o tom ale dosud nediskutovali a navíc tu jsou dvě akvizice z Toro Rosso, které se v posledních závodech hodně hlásí o slovo. Management se tedy bude muset nějak rozhodnout. 

Já o tom nerozhoduji a určitě to nebude mít dopad na mé závodění. Beru věci krok za krokem a příští rok bude tolik novinek v regulích, vozech i motorech, že jedna další změna by to nevytrhla. Máme už tak dost věcí na práci," řekl Vettel v rozhovoru pro Sky Sports.

Oficiálně by o Vettelově novém kolegovi měla rozhodovat čtveřice Christian Horner, Dietrich Mateschitz, Adrian Newey a Helmut Marko s tím, že poslední slovo bude mít majitel Red Bullu Mateschitz. 

Objevují se však i názory, že významné slovo o výběru nového jezdce bude mít i samotný Vettel. Například Martin Brundle příliš nevěří, že by se trojnásobný mistr světa od takto důležité záležitosti zcela distancoval.

Doporučujeme

Články odjinud