Räikkönen v NASCAR pojede za tým Kyla Busche

Räikkönen v NASCAR pojede za tým Kyla Busche

Původní informace hovořily o tom, že se Iceman v zámoří představí s vlastním týmem. Nakonec si ovšem plácl s jedním z nejznámějších amerických závodníků.

Kyle Busch Motorsport, jak se tým nazývá, dokázal vyhrát dva ze tří doposud odjetých závodů letošní sezony NASCAR Truck Series. Räikkönen bude týmovým kolegou Busche v několika závodech. Své povinnosti v NASCAR bude kombinovat se závoděním v rally.

Mistr světa z roku 2007 se na oválu poprvé projede příští týden při testech na dráze Gresham Motorsports Park. "Mám vážně velkou radost, že si můžu vyzkoušet sérii NASCAR v týmu Kyla Busche, který patří k nejlepším závodníkům v sérii. Možnost čerpat z jeho zkušeností bude cennou výhodou. Dal dohromady tým plný schopných lidí, kteří umí postavit velmi rychlé trucky," řek Fin.

"Jsme poctěni, že Kimi Räikkönen, bývalý mistr světa formule 1 a vítěz mnoha závodů, si pro svůj debut v NASCAR vybral právě Kyle Busch Motorsport. Angažováním jednoho z nejtalentovanějších jezdců na planetě jen posilujeme budování týmu šampionů. Těším se na to, že budu pomáhat Kimimu v přechodu k NASCAR jako šéf týmu i kolega," řekl pětadvacetiletý Busch.

 

Doporučujeme

Články odjinud