Räikkönen v Barceloně pomohl vylepšit vůz pro sérii GP3

Räikkönen v Barceloně pomohl vylepšit vůz pro sérii GP3

Finský pilot udržuje dobré vztahy s týmem Koiranen GP. Spolupráce prý byla oboustranně prospěšná. Pilot Lotusu se při jízdě v neznámém voze dobře bavil.

Räikkönen zhlédl jeden ze závodů GP3 minulý měsíc na Nürburgringu a dostal chuť vyzkoušet si tamní vůz na vlastní kůži. V současné době probíhají oficiální vývojové testy GP3, což pro Räikkönena i tým Koiranen GP představovalo dobrou příležitost. Slovo dalo slovo a akce byla na světě.

"Chtěl jsem testovat auto GP3/13, protože můj dobrý přítel Afa Heikkinen má v této sérii vlastní tým. Od začátku sezony jsem velmi pečlivě sledoval jeho progres a výsledky. Zajímalo mě, jak se tento vůz vlastně řídí. Překvapilo mě, že projížďka v tomto monopostu byla dost zábavná. Jedná se o velmi dobrý nástroj pro mladé jezdce, obzvlášť když se musí učit zacházet s pneumatikami, jako to děláme ve formuli 1," řekl Räikkönen.

Třiatřicetiletý závodník odjel 58 kol. Jeho nejlepší čas měl hodnotu 1:34.780, což bylo zainteresovanými považováno za fenomenální počin. S tímto časem by se totiž na start úvodního závodu letošní sezony GP3 Räikkönen postavil na šesté místo. Räikkönenovu práci a zpětnou vazbu si pochvaloval i technický ředitel série GP3 Didier Perrin:

"Jsme velice poctěni, že jsme dostali možnost dnes spolupracovat s Kimim. Jeho zkušenosti a zpětná vazba jsou naprosto nedocenitelné. Díky němu chápeme, co potřebujeme pro příští rok pozměnit, aby se s vozy lépe předjíždělo. Potvrdil naše hypotézy a nyní se můžeme po konci sezony pustit do dvou vývojových směrů. Chtěli bychom Kimimu vyjádřit náš vděk a také děkujeme týmu Koiranen GP za to, že tento počin pomohl zprostředkovat."

Kromě testování chování vozu se Räikkönen zaměřil i na vývoj degradace pneumatik Pirelli.

 

Doporučujeme

Články odjinud