Räikkönen u Lotusu zůstane, věří technický ředitel týmu

Räikkönen u Lotusu zůstane, věří technický ředitel týmu

Kimi Räikkönen neřekl ani neudělal nic, čím by naznačil, že by chtěl příští rok závodit pro jiný tým, proto s ním Lotus počítá i v sezóně 2013.

Räikkönen oznámil při svém návratu do formule 1 dvouletou smlouvu s Lotusem, ale pokud bude chtít, odejít může už letos. Technický ředitel týmu James Allison je ale přesvědčený, že Fin zůstane.

"Upřímně doufám, že ano. Nedal nám jediný důvod si myslet, že půjde jinam. Myslím, že se mu u nás líbí, dáváme mu konkurenceschopné vybavení a je to velmi přímočaré pracovní prostředí pro každého jezdce, který k nám přijde pracovat.

A i když hlavním cílem enstonské stáje zůstává čtvrté nebo lepší místo mezi týmy, Allison doufá, že Räikkönen bude letos bojovat o titul mezi jezdci.

"Proč ne? Za první místo je hrozně moc bodů a zbývá hodně závodů. Náskok (prvního Alonsa) je minimální vzhledem k počtu dostupných bodů. Komukoliv, kdo dokáže dát dohromady šňůru konkurenceschopných závodů, se bude dařit."

"A rozdíly, které teď v šampionátu máme, jsou pro tým, kterému se bude takhle dařit, dosažitelné. A to je samozřejmě náš úmysl, je to i úmysl Kimiho. A myslím, že pro každého, kdo má tento sport rád, bude fascinující sledovat boje v druhé polovině sezóny. Nejen nás, ale i ostatní soutěžící. Ale máme v úmyslu zabojovat (o titul)."

A podle Allisona by se mělo Lotusu v těchto bojích dařit. Oba jezdci si po dvouleté přestávce už plně znovu zvykli na formuli 1, svůj vůz a tým.

"Jeden z důvodů, proč jsem tak natěšený na druhou polovinu sezóny, je, že jsou oba naši jezdci nabuzení, podávají dobré výkony, dobře zapadli do týmu a my teď snad maximálně těžíme z naší jezdecké sestavy, která je velmi silná," uvedl.

"Pro nás je důležité, abychom si tuhle sílu udrželi také v příštím roce. Z pohledu inženýrů si nebude muset nic sedat kvůli novému jezdci, pokud si udržíme tu kontinuitu. Ale letos to jde skvěle, všichni velmi dobře spolupracujeme. Pokud tak budeme pokračovat i příští rok, o čemž nepochybuji, bude to pro nás další výhoda."

Doporučujeme

Články odjinud