Räikkönen si od kvalifikace sliboval více, sedmé místo je mu málo

Räikkönen si od kvalifikace sliboval více, sedmé místo je mu málo

Fin má stále teoretickou šanci na zisk titulu. Od lepší startovní pozice ho prý dělila mizerná přilnavost měkkých pneumatik.

Lotus by teoreticky mohl ohrozit i třetí místo McLarenu v Poháru konstruktérů. Není ale ve snadné pozici, Räikkönen a Grosjean vystartují ze sedmého, respektive jedenáctého místa, zatímco piloti stáje z Wokingu se na roštu postaví do druhé řady.

"Po tréninku jsme udělali změny na voze. Před kvalifikací jsme si věřili. Bohužel jsme odpoledne neměli žádnou přilnavost. Bylo to mnohem těžší, než jsme si mysleli.  Ze sedmé startovní pozice jsem zklamaný. Myslel jsem si, že máme mnohem lepší auto," řekl Kimi Räikkönen.

Na výrazně lepší pozici pomýšlel i Romain Grosjean:

"Čekal jsem víc, takže nemohu být spokojený. Na druhou stranu ale jedenáctá pozice poskytuje jistou výhodu, co se strategie týče. Mohu si zvolit, na jakých pneumatikách vystartuji a mám několik čerstvých sad k dobru. Kéž by se mi podařilo dostat do třetí části kvalifikace. Chyběly k tomu dvě setiny, což je frustrující. 

Mé druhé měřené kolo se odvíjelo dobře, ovšem z nějakého důvodu vůz najednou ustřelil, což nás stálo čas. Vypadá to ale, že zítra bychom mohli získat slušnou porci bodů."

Doporučujeme

Články odjinud