Räikkönen si během testů zdřímnul, technika ho netrápí

Räikkönen si během testů zdřímnul, technika ho netrápí

Kimi Räikkönen si nedělá těžkou hlavu z technických problémů, které poznamenaly jeho první dva dny testování v Barceloně.

Fin jezdil v úterý a ve středu, ale ne tolik, kolik měl s týmem v plánu. První den kvůli vadné telemetrii, druhý den ho na většinu času vyřadila převodovka.

"Ano, je to frustrující, protože žádný jezdec se nechce poflakovat po okruhu a nemít nic na práci," komentoval. "Na otázku, co dělal během oprav převodovky, odpověděl: "Zdřímnul jsem si."

Z pohledu letošní sezóny však větší problém nevidí. "Ne. Když jsme vyjeli zpět na trať, byli jsme okamžitě třetí nejrychlejší, a to je vždy slibné. Ten den nevyšel tak, jak jsme doufali, ale Romain bude auto testovat další dva dny, já pak znovu příští týden."

"Mnohem radši mám tyhle problémy v testech než v závodech. Loni jsme vynechali celé druhé testy v Barceloně, přesto auto bylo v sezóně dost dobré. Je frustrující, že jsme dnes moc nejezdili, ale není to konec světa."

"Potřebujeme víc kol? Ano, bylo by to dobré, ale není to tak, že pokud se nám nepodaří odjet 150 kol, změní to naši sezónu. Takže se pokusíme odjet víc kol. Jistě, chceme jezdit závodní vzdálenosti, ale uvidíme, co se bude dít příští dva dny," dodal Fin.

Doporučujeme

Články odjinud