Räikkönen se pro rok 2013 ohlíží také u Sauberu a Williamsu

Räikkönen se pro rok 2013 ohlíží také u Sauberu a Williamsu

Kimi Räikkönen nemá sezonu 2013 s týmem Lotus nadále jistou. Přesněji řečeno nemá jistou minimálně výplatu. Lotusu se totiž nedostává peněz.

Hlavním majitelem Lotusu je investiční skupina Genii Capital. Ta už ale do týmu formule 1 odmítá nalévat další peníze. Hlavní příčinou je nečekané ukončení spolupráce s firmou Lotus Cars po jejím převzetí malajsijským konglomerátem DRB Hicom,  který  od základu zrevidoval činnost skupiny, tedy včetně sponzorování týmu F1.

V důsledku toho tým formule 1 platí své zaměstnance se zpožděním (ti dnes čekají na říjnovou výplatu) a tým je tak odsouzen k velmi intenzivnímu hledaní sponzorů nebo investičních partnerů.

„Navíc, s čím Lotus nepočítal, jsou prémie za mistrovské body pro Kimiho Räikkönena,“ prozradil v Austinu Pavel Turek. „Předpokládán byl o hodně menší zisk než současných 206 bodů.

Problémem je, že Kimi Räikkönen nemá příliš mnoho možností. Sauber se brzy chystá oznámit Estebana Gutiérreze, Williams nejspíš Valtteriho Bottase a u Force Indie fronta žadatelů o závodní místo činila v jednu chvíli třináct lidí.“

Není bez zajímavosti, že mezi uchazeči o místo u Force Indie byli i Rubens Barrichello nebo Jacques Villeneuve. V těchto případech ale jednání zkrachovala hned v úvodu. Mezi ty vážnější kandidáty patří Jaime Alguersuari, Sébastien Buemi a Adrian Sutil, zájem mají také Johny Cecotto ml., Liuz Razia nebo Davide Valsecchi.

Räikkönenovi manažeři Steve a David Robertsonovi v současné zjišťují potenciál zájmu a časových možností posečkání na případné rozuzlení situace Lotusu zejména u Williamsu a Sauberu.

Majitel skupiny Genii Capital Gerard Lopez se v současné době velkým cenám vyhýbá, ale v dějišti posledního závodu v Sao Paulu bude přítomen, a dá se očekávat, že se Lucemburčan stane terčem všetečných otázek. 

Doporučujeme

Články odjinud