Räikkönen se po roce v rallye cítí být lepším závodníkem

Räikkönen se po roce v rallye cítí být lepším závodníkem

Kimi Räikkönen udělal na začátku roku 2010 těžký přestup z formule 1 do mistrovství světa v rallye. Po roce sbírání zkušeností si připadá silnější a v automobilových soutěžích chce zůstat.

Mistr světa formule 1 z roku 2007 Kimi Räikkönen věří, že je po roce v rallye lepším závodníkem. Fin opustil svět F1 po roce 2009, přestože měl ještě platnou smlouvu s Ferrari. Tam ale přišel Fernando Alonso a Fin byl najednou v týmu nadbytečný. Kimi zamířil do rallye k juniorce továrního týmu Citroën s podporou Red Bullu. 

Přechod na úplně jiný způsob závodění není jednoduchý, přesto Räikkönen se spolujezdcem Kajem Lindströmem pětkrát bodoval a nakonec se vešel do první desítky. "Jako jezdec jsem se za ten rok určitě zlepšil. Rallye je pro mě rozhodně mnohem těžší než F1. Pokud dokážete jezdit na cestách, na kterých jsme jezdili my, dokážete už řídit všude," vysvětluje vítěz osmnácti velkých cen formule 1.

Přiznal, že přemýšlel i o návratu do F1. Jeho manažer dokonce jednal s Renaultem, ale jak Fin potvrdil již dříve, vrátit se nechce. "Samozřejmě jsem o tom přemýšlel, protože myslet se dá na cokoliv. Před začátkem sezony jsem si říkal, že bude zajímavé, jestli se mi bude po F1 stýskat, ale nakonec se mi nestýskalo," uvedl. "Rok proběhl, jak jsem očekával. Přišly dobré i špatné okamžiky. Bylo to těžké a hodně jsem se učil. Připomnělo mi to léta, kdy jsem začínal se závoděním."

Fin ztratil podporu Red Bullu, ale v rallye chce zůstat a momentálně jedná o angažmá na novou sezonu.

Doporučujeme

Články odjinud