Räikkönen se formule 1 definitivně nezřekl, tvrdí jeho manažer

Räikkönen se formule 1 definitivně nezřekl, tvrdí jeho manažer

Ačkoliv bude mistr světa z roku 2007 pravděpodobně pokračovat příští rok v rallye, jeho návrat do formule 1 nelze zcela vyloučit.

"S nikým z formule 1 nejednáme. Ale Kimi dveře do formule 1 nezavřel," uvedl Räikkönenův manažer pro Turun Sanomat. "Nikdy neříkejte nikdy, třeba se ta správná nabídka objeví."

Räikkönen byl letos v krátkém kontaktu s Renaultem, ale jelikož si obě strany nerozuměly, jednání dospělo k rychlému konci. Pokud se nestane nic mimořádného, žádné zajímavé místo pro Fina v příštím roce ve formuli 1 nebude, proto si hledá sedačku v rallye pro druhou sezónu.

"Samozřejmě se snažíme plány uzavřít co nejdřív, ale někdy to prostě nejde. Doufám, že víc budeme vědět na konci listopadu," řekl Robertson k zatím nejasné budoucnosti finského jezdce.

Räikkönen skončil ve formuli 1 předčasně, protože ještě na letošní sezónu měl smlouvu s Ferrari, ale uvolnil místo Fernandu Alonsovi. Robertson se domnívá, že kdyby se tak nestalo, bojoval by Fin o další titul.

"Myslím, že by se mu dařilo stejně jako Fernandovi," řekl. "Fernando měl skvělou sezónu a nechci jeho výkon nijak snižovat. Nechci, abych byl špatně chápán, ale myslím, že Kimi by v tomto voze odvedl skvělou práci."

Mezitím přišla zpráva, že Räikkönen a Robertson prodali svůj podíl v týmu britské formule 3 Anthony Hieattovi, jenž se tak stal jeho výhradním vlastníkem. Tým byl založen v roce 2005 a jmenoval se Räikkönen Robertson Racing, teď bude závodit pod názvem Double R Racing.

Doporučujeme

Články odjinud