Räikkönen s Verstappenem z kolize viní Bottase

Räikkönen s Verstappenem z kolize viní Bottase

Kimi Räikkönen a Max Verstappen se shodli na tom, že za jejich odstoupení v prvním kole Velké ceny Španělska může Valtteri Bottas.

Bottas na mercedesu měl dobrý odjezd ze startu, do první zatáčky však brzdil dříve než jeho soupeři, z vnější strany se proto na jeho úroveň před první zatáčkou dostali Verstappen s Räikkönenem.

Bottas lehce škrtl svým vozem o Räikkönenovu pravou zadní pneumatiku a Räikkönen následně narazil do Verstappena. Kontakt přitom poškodil zavěšení jak na Räikkönenově ferrari, tak Verstappenově red bullu.

„Všechno to začalo, když jsem dostal ránu na pravou zadní část vozu,“ řekl Räikkönen. „Vůz trochu nadskočil, a to pak samozřejmě nemáte tolik pod kontrolou. Pak jsme se střetli s Maxem, všechno to ale začalo prvním kontaktem. Co můžete dělat?“

„Měl jsem dobrý start. Na rovince mě Bottas jednou zablokoval. Už tam jsem musel dát nohu z plynu, pak jsme se dotkli a můj závod skončil.“

Podobný názor má na celý incident také Verstappen, který si v Barceloně v loňském roce dojel pro své zatím jediné vítězství ve formuli 1.

„Myslím, že jasně vidíte, co se stalo. Valtteri trefil Kimiho, pro kterého pak samozřejmě bylo obtížné ukočírovat vůz, takže do mě narazil. Ve třech se normálně dá (do první zatáčky) jet, vždy je to ale velmi těsné,“ řekl Verstappen.

„Byla to smůla. Když jste na vnějšku, je to obtížné, nechával jsem tam prostor, pak do mě ale narazilo ferrari. Je to součást závodění.“

Bottas k incidentu dodal: „Nebylo to schválně. Je smůla, že jsme kolidovali, byl to jen drobný kontakt.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud