Räikkönen s rallye neskončil, letos by chtěl závodit ve Finsku

Räikkönen s rallye neskončil, letos by chtěl závodit ve Finsku

Po návratu do formule 1 Kimi Räikkönen připustil, že ho v budoucnu čeká také návrat do rallye. Ale ještě neví, kdy ho uskuteční.

Räikkönen závodil v rallye v posledních dvou letech, ale nedařilo se mu nejlépe. "Věděl jsem, že to bude těžké, protože jsem si to už předtím zkusil, ale na té nejvyšší úrovni je to jiné," uznal v rozhovoru pro Motorsport News. "Věděl jsem, že to nebude snadné."

"Samozřejmě jsem chtěl mít lepší výsledky. Ale ještě jsem neskončil. Chci se vrátit, i když nevím, jestli v rámci kariéry nebo až po ní."

Za volant speciálu WRC by se ale finský pilot chtěl znovu posadit už letos na domácí půdě. Neví však, jestli mu to dovolí jeho současný zaměstnavatel.

"V letošní sezóně bych chtěl jet finskou rallye, jelikož zapadá do kalendáře (formule 1), ale budete se muset zeptat týmu (Lotus), jestli to také zapadá do mé smlouvy."

"Formule 1 a rallye jsou dva naprosto odlišné sporty. V rallye je vše jiné. OK, máte své poznámky, ale nikdy nevíte s jistotou, co vás čeká za další zatáčkou."

Rallye Finska je na programu 2. až 4. srpna, tedy mezi Grand Prix Maďarska a Belgie.

Doporučujeme

Články odjinud