Räikkönen prý chce podíl ve stáji Williams

Räikkönen prý chce podíl ve stáji Williams

Horlivé diskuze o možném návratu mistra světa z roku 2007 nechtějí nabrat konce. Poslední zprávy říkají, že by Räikkönen kromě závodění chtěl být i spoluvlastníkem britské stáje.

Některá média před pár týdny přinášela zprávy, podle kterých bude v Abú Zabí oznámeno podepsání smlouvy mezi Kimim Räikkönenem a týmem Williams F1. K tomu nedošlo, ovšem Räikkönenův manažer Steve Robertson byl v Emirátech spatřen v motorhomu Williamsu, což naznačuje, že jednání stále probíhají.

Podle žurnalisty Joea Sawarda je nyní jedním z hlavních bodů jednání fakt, že si Räikkönen brousí zuby na podíl ve Williamsu. Něco málo přes padesát procent akcií by stále mělo být v držení Franka Williamse, šestnáctiprocentní podíl má rakouský podnikatel Toto Wolff, 5,8 procent týmu patří Patricku Headovi a dalších pět procent má v držení nizozemská investiční společnost Cyrte. Zbytek akcií je k mání na frankfurtské burze.

O Frankovi Williamsovi je známo, že by si chtěl udržet majoritní podíl akcií ve svém týmu. Adrian Newey měl údajně v devadesátých letech od Williamsu odejít právě z důvodu, že z něho Frank Williams nechtěl učinit akcionáře. Není tedy jisté, zda by byl ochoten zachovat se v Räikkönenově případě jinak.

Závodní sedačka vedle téměř jistého Pastora Maldonada (ačkoliv jeho hlavní sponzor, venezuelská petrolejářská společnost PDVSA je momentálně prošetřován Kongresem Venezuely - píšeme zde) je momentálně vskutku horkým zbožím, kromě Räikkönena se v tomto ohledu skloňují také jména Adriana Sutila, Julese Bianchiho i současného testovacího jezdce Valtteriho Bottase. Ve dvacátou sezonu ve formuli 1 doufá také Rubens Barrichello, který se dokonce nechal slyšet, že se snaží získat sponzory, má-li to být hlavní požadavek Williamsu na další využití jeho služeb. V podobné situaci se Brazilec dosud ve formuli 1 neocitl.

Doporučujeme

Články odjinud