Räikkönen poprvé bodoval v rallye, o budoucnosti mluvit zatím nechce

V třetím podniku WRC letošní sezóny se Kimi Räikkönen dočkal, bez problémů dojel do cíle a poprvé bodoval. O případném návratu do formule 1 rozhodne v druhé polovině roku.

Souběžně se závodním víkendem formule 1 v Malajsii se jela rallye Jordánska, která dnes skončila triumfem Sébastiena Loeba. Kimi Räikkönen bral v cíli čtyři body za osmé místo, v klasifikaci šampionátu mu teď patří dvanáctá příčka.

"Někdo se přede mnou zmínil, že se tento víkend jede Grand Prix Malajsie, do té chvíle jsem si to ani neuvědomil," uvedl Räikkönen. "Teď to vidím tak, že jsem v současnosti jezdec rallye, takže nepřemýšlím o minulosti nebo budoucnosti, i když se mě na to lidé pořád ptají."

"V určitou chvíli se samozřejmě budu muset rozhodnout, co budu dělat dál, ale nebude to dříve než v druhé polovině roku. Možné je všechno, ale musím zjistit, jak mi to půjde v rallye, než udělám jakékoliv rozhodnutí. Teprve jsem začal a zatím si to opravdu užívám."

Räikkönen závodí v rallye s vozem Citroën, ale smlouvu má s Red Bullem. Jeho případný návrat do formule 1 proto spekulace nejčastěji spojují právě s týmem z Milton Keynes. Podle průzkumu FOTA je Räikkönen navzdory svému odchodu do WRC třetí nejpopulárnější pilot mezi fanoušky formule 1.

Doporučujeme

Články odjinud