Räikkönen pokračuje v rallye s vlastním týmem

Räikkönen pokračuje v rallye s vlastním týmem

Osud bývalého mistra světa Kimiho Räikkönena je pro letošní sezónu zpečetěn, Fin bude s vozem Citroën pokračovat ve světovém šampionátu rallye.

Räikkönen debutoval ve WRC loni za volantem Citroënu C4 s finanční podporou Red Bullu. Pro letošní sezónu si ale musel shánět finance jinde, protože rakouský výrobce nápojů se s ním rozešel.

V pondělí tento týden se uzavírala soupiska startujících v první letošní rallye ve Švédsku a chvíli před uzávěrkou dorazila přihláška Kimiho Räikkönena. Fin se zapsal se svým vlastním týmem ICE 1 Racing, řídit bude i nadále Citroën, letos v nové verzi DS3. Podle v tuto chvíli dostupných informací by měl nastoupit do 10 z 13 letošních podniků WRC.

Barvy továrního týmu francouzské značky budou hájit Sébastienové Loeb a Ogier, přičemž čtvrtou DS3 bude pilotovat v soukromé stáji Petter Solberg. Tovární tým Fordu nasadí finské duo Mikko Hirvonen a Jari-Matti Latvala. V netovárních vozech Fordu se předvedou například Ken Block, Khalid Al Qassimi či Henning Solberg. Za volanty nových Mini se posadí Dani Sordo a Kris Meeke.

Doporučujeme

Články odjinud