Räikkönen označil kvalifikaci za pohromu

Räikkönen označil kvalifikaci za pohromu

Sebastian Vettel z Ferrari byl v kvalifikaci na Velkou cenu Monaka opět nejbližším pronásledovatelem jezdců Mercedesu. A i v šesté letošní kvalifikaci porazil svého týmového kolegu Kimiho Räikkönena.

V dopoledním tréninku vypadalo Ferrari velmi silně, což Vettel potvrdil nejrychlejším časem. Před kvalifikací se však v Monte Carlu ochladilo a na výkonu rudých vozů z Maranella to bylo znát.

„S vyššími teplotami by to mohlo být vyrovnanější,” řekl Němec, který na vítězného Lewise Hamiltona ztratil 0,7 sekundy.

„Znovu jsme byli docela daleko, zítra bychom ale měli být trochu blíž. Nemohli jsme si vyzkoušet dlouhé jízdy, nikdo vlastně nemohl (druhý páteční trénink byl výrazně poznamenán deštěm - pozn. redakce), vůz tady ale vypadá dobře.”

„Důležitý bude start. Startuji z vnitřní stopy, takže mi to dává možnost dobrého startu,” dodal Vettel.

Pohromou kvalifikaci nazval jeho týmový kolega Räikkönen, který bude stát za dvojicí pilotů Red Bullu na šesté příčce, když na Hamiltona ztratil 1,3 s a na Vettela šest desetin sekundy.

Pro Räikkönena tak pokračuje kvalifikační trápení. Jako jediný z celého startovního pole zatím nedokázal letos v kvalifikaci porazit svého týmového kolegu.

„V konečném důsledku je to špatný výsledek, protože předjíždění je tu těžké,” řekl Räikkönen. „Když se zaseknu za nějakými vozy, tak to bude dlouhý závod, pokusím se ale udělat maximum.”

„V první sadě gum (pro první jízdu) jsme neměli žádnou přilnavost. Druhá jízda byla už normální, ale měl jsem na trati zase provoz. Byla to pohroma. Vůz se choval dobře, ale bylo těžké zahřát pneumatiky.”

Foto: Getty Images / Ker Robertson

Doporučujeme

Články odjinud