Räikkönen odstoupil z Finské rally: Stane se…

Finovo auto bylo po nehodě příliš poškozené.

Kimi Räikkönen definitivně odstoupil z Finské rally. Fin převrátil svůj Abarth Grande Punto S2000 na střechu dnes odpoledne v devatenácté erzetě. Posádka zůstala bez zranění a diváci pomohli vozu zpátky na silnici, aby mohl dojet do servisní zóny. Už na místě ale bylo jasné, že Räikkönenovo auto je příliš poškozené.

„Stane se, takové je závodění. Byla to zábava. Hlavně, že se nikdo nezranil,“ komentoval situaci Räikkönen. Původně si myslel, že pokud odstoupí, bude to kvůli motoru. Ten ho trápil celý den a po obědě se problémy začaly zhoršovat.

Nakonec ho ale zastavila nehoda v levotočivé zatáčce asi tři kilometry od startu poslední dnešní rychlostní zkoušky. „Znám to místo, ale najel jsem si tam moc zeširoka. Myslel jsem, že jen vyjedeme z dráhy, ale bylo tam dost kamenů. Když jsme do nich najeli, auto se převrátilo,“ popsal.

Räikkönenův spolujezdec Kaj Lindström nedal na svého řidiče dopustit. „Ukázal, jak je rychlý. Měli jsme hlavní cíl dokončit závod, ale s tak poškozeným motorem bychom stejně nedojeli,“ řekl.

„Nebylo to tak, že by to Kimi přeháněl, aby vyrovnal ztráty kvůli motoru. Byla to prostě jen ošemetná zatáčka a on do ní špatně najel. To samé se stalo Madsi Ostbergovi,“ dodal.

Räikkönen odstupoval z celkového patnáctého místa. Byl třetí ve své kategorii. V závodě bude zítra pokračovat asi sedmdesát vozů.

Video z nehody je TADY.
Jak si Räikkönen vedl během celé soboty čtěte
ZDE.

Doporučujeme

Články odjinud