Räikkönen nevidí v řízení nových vozů žádný velký rozdíl

Räikkönen nevidí v řízení nových vozů žádný velký rozdíl

Fin si nemyslí, že by se jízda s monoposty stavěnými podle letošních pravidel výrazně lišila od toho, na co byli piloti zvyklí do minulé sezony. Potíže s nespolehlivostí se prý časem vyřeší.

Kimi Räikkönen byl v úterý jedním z těch, kterým štěstěna na okruhu v Jerezu relativně přála. S novým monopostem odkroužil jednatřicet kol a připsal si na své konto nejrychlejší čas dne. Avšak ani jemu se nevyhnuly jisté technické problémy. Ty zapříčinily, že se znovu na dráhu dostal až odpoledne.       

“Každý chce samozřejmě vidět více kol a my chceme více kol najezdit, ale s tak velkými změnami je to celkem normální,“ říká Räikkönen. “Zabere to trochu času, než budeme moct celou dobu jezdit na 100 procent a nebudeme mít problémy.“

A jak že tedy hodnotí finský mistr světa svůj první den na trati?

“Myslím si, že jsme začali celkem OK.“

Již dlouho před tím, než se v Jerezu poprvé rozburácely zbrusu nové šestiválce, se začalo spekulovat o tom, že jízda s novými monoposty bude o poznání jiná, než na co byli jezdci zvyklí doposud. Räikkönen však má na tuto teorii svůj vlastní názor: “Myslím si, že největší výzvou je přimět všechny ty nové věci fungovat tak, jak chceme, a přimět je fungovat dohromady. Je to daleko záludnější, než na co jsme byli zvyklí, ale z jezdecké stránky si nemyslím, že by to byl nějaký strašný rozdíl.“

Technické poruchy zejména během prvních testovacích jízd nejsou podle pilota Ferrari ničím neobvyklým. “Je to jen první den se všemi těmi novými věcmi, takže si to vyžádá čas, než se to zaběhne. Zbývá jeden den do konce (Räikkönenových jízd v Jerezu), hodně věcí se musí udělat, víme to. Ale čekali jsme, že se během těchto prvních dní testů budeme učit, takže mi opravdu nepřijde, že by to letos byl nějak velký rozdíl ve srovnání s některým z předchozích let,“ uzavírá.     

Doporučujeme

Články odjinud