Räikkönen: Není to Hollywood, nesnažil jsem se být Grosjeanovým učitelem

Räikkönen: Není to Hollywood, nesnažil jsem se být Grosjeanovým učitelem

Kimi Räikkönen přiznal, že se nepokoušel zasahovat do problémů, které loni trápily jeho týmového kolegu Romaina Grosjeana.

Grosjean měl potíže s častými kolizemi, ale zkušenější kolega mezi jeho rádce nepatřil. "Není to moje věc, takže jsem se držel stranou," uvedl finský pilot pro oficiální stránky formule 1.

"Nejsem tady, abych vysvětloval, co se má dělat. Všichni si dělají věci po svém a nemůžete to snadno přizpůsobit někomu jinému. Měl těžké období, ale to se občas stává. Takový je život."

K poznámce, že tedy není mistr Jedi, který by si vzal mladého učedníka pod svá křídla, pak Räikkönen dodal: "Tohle není Hollywood, tohle je formule 1. Snažím se zvládat své věci."

A zvládal je celkem dobře, loni byl třetím nejlepším jezdcem šampionátu, takže dokonce dostal na konci sezóny pohár od FIA. "Ne, určitě ne," odpověděl na otázku, zda to očekával. "Neměl jsem moc očekávání. Neznal jsem tým ani jejich auto. Jen jsem věděl, že chci odvést maximum a vidět, jak to dopadne!"

To ovšem neznamená, že by závodil bez cíle. Pořád chce vyhrát šampionát. "Jinak bych tu nebyl! Jistě, musíte být realisté, co se svých šancí týče, ale po loňském roce bychom měli mít šanci."

"Nemáme rozpočet (velkých týmů), ale pokud budeme dělat věci správně, budeme konzistentní a spolehliví, tak pak bychom se mohli dostat do situace, kdy bychom mohli mít alespoň šanci. Pokusíme se o to, ale nic neslibuji."

Räikkönen ve své kariéře zatím získal jeden titul, bylo to v roce 2007. Stále je posledním mistrem světa Ferrari. "Ha! Ano, to je hezké. Ale jednoho se to změní. Možná letos, možná příští rok!"

A jaké výsledky by ho uspokojily letos? "Loňský rok s dalšími výhrami."

Doporučujeme

Články odjinud