Räikkönen: Nemá smysl si do konce sezóny dávat cíle

Räikkönen: Nemá smysl si do konce sezóny dávat cíle

Kimi Räikkönen hledí na závěr šampionátu s nadhledem, v boji o titul se bude snažit až do konce, ale konkrétní cíl nemá.

Räikkönen stále drží třetí místo v šampionátu za Vettelem a Alonsem, ale má pomalejší vůz než soupeři, takže jeho vyhlídky nejsou nejlepší.

"Nemá smysl si dávat cíle, jen budeme dál co nejlépe pracovat, abychom sbírali hodně bodů, pak se uvidí," řekl. "Co se týče šampionátu, ztráta na Sebastiana je teď dost velká, takže bude těžké ho dohnat, ale budeme se snažit až do konce."

Navzdory nepříznivým výchozím podmínkám nemá Räikkönen problémy s motivací. "Musíme dál tvrdě pracovat a udržet si vysokou úroveň motivace. Osobně cítím, že máme velkou motivaci, stejně jako vždy."

"Chci mít co nejlepší výsledky. Samozřejmě, v roce 2007 nebyl šampionát rozhodnutý až do posledního závodu, takže možné je vše. Uvidíme."

Stejně jako Korea bude i Indie pro Fina novým okruhem. A stejně jako před posledním závodem nehodlá kvůli tomu usednout do simulátoru. "Doposud jsem se okruhy naučil po pár kolech v prvním pátečním tréninku. Neměl jsem problém se takhle naučit Jeongam a doufám, že žádné problémy nebudu mít ani tady."

V Koreji Lotus nasadil poměrně úspěšně velký balík úprav, v Indii ho bude dál ladit a přidá něco navíc. "Budeme mít na autě pár novinek a podruhé pojedeme s novým výfukovým systémem, takže snad dokážeme ještě zrychlit. V Indii by mělo být celkem horko, což by nám mělo vyhovovat. Těším se na to," uzavřel.

Doporučujeme

Články odjinud