Räikkönen nejspíš přijde o smlouvu s Red Bull Citroënem

Räikkönen nejspíš přijde o smlouvu s Red Bull Citroënem

Red Bull s největší pravděpodobností ukončí financování Räikkönenova angažmá v Mistrovství světa Rallye pro tým Citroën. Právě pro juniorku této značky financovanou Red Bullem Räikkönen závodí.

Seznam míst, za které by tým nebo případně jeho sponzoři byli Räikkönenovi ochotni zaplatit, se tenčí. Zůstávají pouze místa placená. Räikkönenův management se potkal s Red Bullem před nějakou dobou ve snaze uzavřít smlouvu na příští rok, ale Red Bull podle všeho odmítá znovu investovat odhadovaných 4,3 milionu liber do další sezony. Hlavním důvodem je kampaň Red Bullu ve formuli 1.

Ozývají se ale také hlasy, podle kterých nepředvedl Räikkönen nijak oslnivé výsledky. Šéf Citroënu Olivier Quesnel je ale přesvědčen, že se i bez financí Red Bullu pokusí mistr světa formule 1 z roku 2007 v rallye zůstat, byť by jej to mohlo něco stát.

„Pokud má peníze, rádi jej přivítáme,“ cituje Quesnela britský Autosport. „Ale upřímně, není dostatečně rychlý – i když se jmenuje Kimi Räikkönen, není dostatečně rychlý. Myslím, že má dost peněz, takže pokud by chtěl… Uvidíme, zda bude chtít.“

Räikkönen čeká na možné místo u jiného týmu, Monster Ford Rallye Team, a nabídku dostal od nově zřízené série Mini, ta však Räikkönena nezaujala.

V nedávné době oslovil Räikkönenův management tým F1 Renault. Sám Räikkönen ale poté veřejnost ujistil, že pro Renault v žádném případě jezdit nebude a vyjádřil rozhořčenost nad zneužitím jeho jména za účelem propagace francouzské značky [psali jsme zde]. F1sports ale zjistil, že Räikkönen Renault zkritizoval poté, co se šéfové Renaultu Eric Boullier a Gérard Lopez nechali slyšet, že mají v úmyslu proklepnout si Räikkönenovu motivaci pro opětovné účinkování ve formuli 1.

Doporučujeme

Články odjinud