Räikkönen nechápe Rosberga: Chtěl odejít a teď tu stojí s mikrofonem

Räikkönen nechápe Rosberga: Chtěl odejít a teď tu stojí s mikrofonem

Formule 1 znamená pro všechny zúčastněné obrovské množství cestování. Platí to nejen pro jezdce, ale také pro inženýry, mechaniky a novináře.

Pokud se zúčastníte všech víkendů formule 1 a to celých víkendů, čeká vás zhruba čtvrtina roku na cestách a mimo domov. Není to nic příjemného a to zejména, pokud máte rodinu.

Když Nico Rosberg končil ve formuli 1, říkal, že se chce více věnovat rodině. Krátce po skončení kariéry byl ale v paddocku znovu – tentokrát v roli komentátora. Kimi Räikkönen to nechápe.

„Když vysvětloval, proč odchází, bylo to dobré a rozuměl jsem tomu,“ řekl Räikkönen pro GMM během prezentace knihy, která rekapituluje jeho kariéru.

„Teď je tam s mikrofonem. Nechápu to, zvláště když si vzpomenete, proč chtěl odejít.“

Kimiho Räikkönena si v roli komentátora asi většina lidí nedokáže představit. Stejně to vidí i on sám. „Mám zájem dělat něco, jako je vývoj auta, ale ne veřejně. Nebudu stát s mikrofonem,“ má jasno mistr světa z roku 2007.

Ať už bude Räikkönen ve formuli 1 také v příštím roce nebo ne, konec jeho kariéry se blíží. 

„Nebude tak těžké opustit tuto práci,“ řekl. „Uleví se mi, že skončí všechny ty věci, které nesouvisí s řízením auta. Jezdit je skvělé, ale nic víc.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud