Räikkönen nebude závodit v USA ani v Brazílii

Räikkönen nebude závodit v USA ani v Brazílii

Kimi Räikkönen příští týden podstoupí operaci páteře. Závěrečných dvou velkých cen letošní sezony se tak nezúčastní. Nahradit by ho měl rezervní pilot týmu Davide Valsecchi.

Pro Kimiho Räikkönena letošní sezona formule 1 skončila už závodem v Abú Zabí. Pilot ve čtvrtek podstoupí neodkladnou operaci páteře ve špičkové nemocnici v Salzburgu, a tak se závěrečných dvou podniků letošní sezony nezúčastní.

Problémy s páteří nejsou pro finského pilota žádnou novinkou, během letošního víkendu v Singapuru museli dokonce zasáhnout lékaři, aby se Kimi vůbec zvládl zúčastnit kvalifikace. Podle informací finských médií se Räikkönenovy problémy po Velké ceně Abú Zabí ještě zhoršily a pilot teď už nedokáže ani v klidu spát bez silných analgetik.

"Specialisté mu doporučili podstoupit chirurgickou operaci, která se bude konat příští čtvrtek v Salzburgu," cituje Turun Sanomat jezdcova manažera Robertsona. "Je smutné, že vztahy s Lotusem skončí takovým způsobem, vždyť právě v tomto týmu se Kimi vrátil do formule 1 a prožil s ním dvě úspěšné sezony. Kimi si ale dál nemůže dovolit ztrácet čas. Nejdůležitější teď je, aby se dostal do plné formy do začátku sezony 2014."

Vzhledem k tomu, že rekonvalescence Kimiho Räikkönena zabere několik týdnů, nemůže být vůbec řeč o jeho účasti v GP USA a GP Brazílie. Fina tak pravděpodobně za volantem jeho lotusu nahradí rezervní pilot týmu Davide Valsecchi.

Doporučujeme

Články odjinud