Räikkönen: Ne vždy vyhrává ten nejsilnější tým

Räikkönen: Ne vždy vyhrává ten nejsilnější tým

Kimi Räikkönen si nemyslí, že by bylo Ferrari v současné době nejsilnějším týmem ve formuli 1. Titul mezi jezdci i týmy podle něj získá ten, kdo se dopustí nejmenšího množství chyb.

Po prvních čtyřech závodech letošní sezóny patří finskému jezdci třetí místo v průběžném pořadí, když ztrácí 22 bodů na vedoucího Lewise Hamiltona z Mercedesu. 

Podle některých odborníků je Ferrari zatím v letošní sezóně nejsilnějším týmem, Räikkönen to však odmítá a říká, že mezi třemi nejlepšími týmy, kde je vedle Ferrari a Mercedesu také Red Bull, je situace vyrovnaná.

A právě kvůli vyrovnanosti nejlepších týmů bude podle Räikkönena v boji o mistrovské tituly rozhodovat počet chyb, kterých se týmy dopustí.

„Když se zeptáte deseti lidí, dostanete spoustu různých názorů. Zhruba víme, jak na tom jsme a co děláme, ale výsledky nejsou dány,“ řekl Räikkönen.

„I když jste nejsilnější, neznamená to, že budete vždy vyhrávat závody. Stále pracujeme a zlepšujeme se. Myslím, že mezi třemi nejlepšími týmy je to velmi vyrovnané, takže vyvarováním se chyb a problémů můžete alespoň sami sobě dát větší šanci být na konci na čele.“

Räikkönen zažívá nejlepší začátek sezóny formule 1 od roku 2013, kdy ještě závodil za tým Lotus, než se o rok později vrátil do Ferrari. Mistr světa F1 z roku 2007 bude mít také od nadcházející Velké ceny Španělska nového závodního inženýra, když Dava Greenwooda vystřídá Carlo Santi.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud