Räikkönen: Naší velkou slabinou je ERS

Räikkönen: Naší velkou slabinou je ERS

Kimi Räikkönen se domnívá, že řešení systému ERS je pro Ferrari v porovnání s jeho soupeři slabinou.

Naznačil to víkend domácí Velké ceny Itálie, ve které se stáj z Maranella v kvalifikaci neprosadila do první šestky. V závodě Fin stačil pouze na deváté místo, zatímco týmový kolega Fernando Alonso odstoupil právě po problému s ERS.

Räikkönen měl v závodě problémy bojovat se svými soupeři, přičemž systém ERS byl v porovnání s jezdci s motory Mercedes a renaulty poháněnými red bully obzvlášť slabým místem.

„Myslím, že v závodních podmínkách je to jedna z věcí, na kterou se musíme podívat,“ odpověděl Räikkönen na otázku, zda je systém ERS důvodem nedostatečné rychlosti Ferrari.

Víte, že?

• Fernando Alonso v Monze odstoupil pro mechanickou závadu poprvé od Velké ceny Malajsie 2010

• Ferrari na domácí trati zaznamenalo nejhorší výsledek sezóny

 

 

 

 

 

„Během sezóny to ale není tak snadné (kvůli zmrazení vývoje motorů). Jsem si jistý, že přes zimu se dokážeme o sto procent zlepšit.

Už jsme zaznamenali určitý pokrok a myslím, že když se podíváte na některé dodavatele motorů v rychlosti na jedno kolo, není to tak zlé, na délku závodu se pak ale zdá, že se na určitých místech trochu trápíme.“

Räikkönen dodal, že rychlé okruhy ve Spa a v Monze představovaly pro Ferrari zvlášť problém, v Singapuru by proto výkonnost italského týmu mohla být lepší.

Doporučujeme

Články odjinud